nästa föregående februari
M T O T F L S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
arkiv
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003
 

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

19 februari 2007

saker att göra

snö

Jag har varit hos min nya läkerska. Mycket trevlig kvinna iförd randiga strumpbyxor. Läkerskan visste inte särskilt mycket om mig eftersom journalen från förra läkerskan i princip inte innehåller någonting. Så nya läkerskan blev glad över att jag hade alla papper från utredningen, samt den förra ansökan om aktivitetsersättning med tillhörande läkarintyg. Nya läkerskan höll med om att jag borde få förlängd aktivitetsersättning, och jag ska dit igen innan den nya ansökningen måste vara inskickad. Det kändes fantastiskt att komma till en läkare som kände till mina funktionshinder. Har saknat det sedan Dr. Mats. Hon kände till min medicin. Hon vet vad en licensmotivering är. Hurra!

Och jag har beställt bredband. Eller smalband. Hastigheten är inte mycket att hurra för, men det blev i alla fall inte Glocalnet. Och jag var tvungen att byta telefonoperatör. Visserligen bara vilken operatör jag vill ringa med, jag har fortfarande kvar abonnemanget hos Telia. Men det blir nog bra. Nya telefonavtalet ska börja gälla om någon vecka. Bredbandet ska vara fixat om 5 - 6 veckor. Jag känner att jag kan leva med det. Jag har ju varit utan i snart tre månader, och det enda jag måste ha internet till är att betala räkningarna, och det kan jag göra när jag är här på kontaktcentret (ha! En kortare beskrivning än "privathabiliteringen där jag har min aktivitet").

Jag tycker inte om att behöva välja telefonoperatör, internetleverantör, elbolag, försäkringsbolag, bank och tandläkare. Jag är glad att jag inte behöver bry mig om huslån, digital-tv-företag och bensinbolag. Jag skulle nog trivas ypperligt om det vore monopol på allt, så jag inte kunde välja.

Det tog mig två år att skaffa hemförsäkring, bara för att jag inte kunde bestämma mig för vilket bolag jag skulle välja. Jag kunde inte bara göra som mina föräldrar, eftersom de har olika försäkringsbolag. Det brukar som regel vara säkrast att göra som pappa, men då han har hus, bil och jobb så finns det skäl, som inte är applicerbara på mig, till att han har valt som han har. Och jag kan inte göra som någon av dem när det kommer till telefon och internet eftersom båda två har Glocalnet.

saker kvar att göra

tillbaka upp