nästa föregående mars
M T O T F L S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
arkiv
2012 2011
2010 2009
2008 2007
2006 2005
2004 2003
 

Denna sida skall visas i en iframe. För att se sidan i sin helhet klicka här.

14 mars 2003

Var hos pysslologen förra onsdagen. Han hette Åke. Hade Hampus med mig. Åke frågade lite om barndom & symptom & det kändes väl inte som att det gav så mycket egentligen, vilket säkert är helt normalt vid första besöket. Ska dit igen den 19:e. Han skrev i alla fall ett intyg att jag varit där och varför.

Dagen efter var jag på möte med Lena (samordnaren för studenter med funktionshinder) & Ulla (studievägledaren). Jag gav dem mitt lilla intyg & det räckte för att få hjälp! En timme i veckan ska jag få hjälp av en av våra mentorer, Pascale. Hon är utbildad dietist & har undervisat i näringslära, men jobbar nu som kurssekreterare (?). Jag ska hur som helst komma dit en gång i veckan med en planering för kommande vecka, hon ska godkänna den, så ska vi komma överens om vad jag ska plugga in till nästa gång, & så förhör hon mig på det veckan efter. Vidare kunde jag (om det är okej för föreläsaren) få spela in föreläsningarna på band, vilket skulle vara väldigt bra om vi får fler föreläsare som inte skriver ett ord på tavlan utan bara pratar & visar bilder. Sist, men definitivt inte minst, så kan jag få kurslitteraturen som talbok från talboks- & punktskriftsbiblioteket TROTS att jag varken är synskadad eller dyslektiker :)

Hade första mötet med Pascale i onsdags. Hon är inte där nästa vecka, men veckan därpå ska jag ha läst & (försökt) förstått allt om kolhydrater & alkohol. Känns bra.

Internationella kvinnodagen firades med demonstration samt middag hos en vän. På morgonen tänkte jag på Jessica som gick i min klass på gymnasiet i Enköping, för hon var superfeminist. Kommer inte på nåt bättre uttryck. Jag tyckte inte om henne, & hon tyckte inte om mig, men jag tänkte på henne i alla fall. & vem dök upp på Gustaf Adolfs torg lagom till demonstrationen med en trumma om inte Jessica? Vädret var tyvärr inte med oss (regn, hagel & snö) då vi gick Gustaf Adolfs torg - Kungsgatan - Rosenlund - Järntorget - Andra Långgatan med slutdestination Masthuggstorget där det hölls tal & spelades musik.

På kvällen var det vegansk middag hos Martina. Det var trevligt. Vi lyssnade på Marit Bergman. Hade aldrig hört henne tidigare, men hon var så bra att jag i måndags köpte hennes skiva. Mkt trevlig :)

tillbaka upp

17 mars 2003

Varför ska sånt här alltid hända mig? Åkte tåg idag, & som vanligt gick allt fel. Jag & tåg går inte ihop. Börjar tro att det är en konspiration, för i stort sett VARJE gång jag åker tåg längre än till Lerum går det åt helvete. Förseningar, snöstorm, solkurva, lokbrand... Det slår aldrig fel! Åkte från Stockholm 16.10 med X2000 i sällskap med min kompis sambo. Vi tyckte att 19.22 var en utmärkt tid att anlända till Göteborg. Den hjärndöda, synnerligen otrevlige gosse som sålde biljetterna hävdade visserligen att tåget skulle vara framme 19.17, men några minuter hit eller dit spelar väl ingen roll. Nä, men det gör däremot två timmar. När vi (redan försenade) närmade hos Herrljunga fick vi veta att ett godståg spårat ur mellan Partille & Göteborg & blockerade rälsen i båda riktningarna. Vi fick åka en ganska kraftig omväg via Borås, & kom inte fram förrän strax efter 21.00. VARFÖR händer sånt alltid mig???

Helgen i Bålsta var annars trevlig & välbehövlig. Sov hos min vän Jenni, & det var som att batterierna laddade ur fullständigt när jag kom dit, Vi sov, tittade på film, hasade till ICA fem minuter innan stängningsdags & spelade kort. & drack förfärliga mängder te. & hade roligt åt Cat Lady förstås. Men annars var vi som två urvridna skurtrasor. Jag behövde det dock, med tanke på hur in i helvete dåligt jag mått de senaste veckorna.

tillbaka upp

20 mars 2003

Inatt inledde USA & Storbritannien sitt krig mot Irak.

tillbaka upp